Gå til hovedindhold

Kriegers Flak projekt fortsætter med dansk og tysk deltagelse

Publiceret d. 2.9.2010 11.05
Energinet.dk og det tyske systemansvarlige selskab 50Hertz Transmission fortsætter det EU-støttede projekt ved Kriegers Flak, mens Sverige trækker sig.

Energinet.dk, 50Hertz Transmission og Svenska Kraftnät er ved at afslutte forundersøgelserne til det internationale havvindmøllebaserede elnet ved Kriegers Flak. Forundersøgelserne forventes at blive offentliggjort i februar 2010.

Svenska Kraftnäts interne vurderinger viser, at der ikke foreløbig kan forventes offshore vindmølleparker på den svenske del af flakket, og Svenska Kraftnät har derfor valgt at trække sig fra projektet.

Energinet.dk og 50Hertz Transmission fortsætter deres aktiviteter i projektet, som er støttet af EU inden for rammerne i EU's økonomiske genopretningsplan (Recovery Plan). Projektet har søgt om 150 millioner Euro i støtte.

- I løbet af kort tid vil Energinet.dk og 50Hertz tage stilling til, hvordan vi kommer videre med projektet ved Kriegers Flak uden Sveriges deltagelse, siger Peter Jørgensen, stabsdirektør i Energinet.dk.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.