Gå til hovedindhold

Læsø-kabel klar igen i uge 44

Publiceret d. 20.10.2010 11.27
Hvis vejret holder, vil 20 kilovolt kablet til Læsø være færdigrepareret og klar til at sætte i drift igen i midten af uge 44.

Kabelskibet fra JD Contractor er i havnen i Kalundborg ved at få læsset reservekablet, og torsdag aften sejler skibet mod fejlstedet, som befinder sig midt mellem Læsø og kysten ved Lyngså syd for Sæby.

- Vi har målt os frem til, hvor fejlstedet cirka befinder sig, og når vi kommer til stedet, sender vi en dykker ned, så han kan finde det nøjagtige sted, fortæller Kurt Krogh, Energi-net.dk.

- Vi regner med, at det vil tage ni dage at erstatte det fejlramte kabelstykke med de 150 meter reservekabel og samle det med tre søkabelmuffer. Den relativt langvarige reparationstid hænger sammen med, at det tager tid at montere samlemufferne. Derefter skal vi bruge lidt tid på at teste kablet, før det igen kan sættes i drift, fortsætter Kurt Krogh.

20 kilovolt kablet blev fejlramt den 11. oktober, hvilket var årsag til, at øen var uden strøm i godt fire timer.

I øjeblikket forsynes Læsø via et af de kabler, som forbinder Jylland og Sverige. Denne måde at forsyne Læsø på betyder, at elforsyningen er lidt mere sårbar end normalt. Det fik øboerne at mærke i går morges, hvor strømmen var væk i en times tid.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.