Gå til hovedindhold

Læsø mistede strømmen i ca. en time

Publiceret d. 19.10.2010 08.28
Kl. 9.05 tirsdag formiddag blev Læsø ramt af en strømafbrydelse. Hovedparten af forbrugerne havde strømmen tilbage igen efter ca. en time.

Årsagen til strømafbrydelsen er ved at blive undersøgt, men det ligger fast, at det ikke var det søkabel, som forsyner øen, der var årsag til afbrydelsen.

Læsø får for tiden deres elforsyning fra ét af de store kabler, som forbinder Jylland og Sverige, og som passerer Læsø. Under normale omstændigheder forsynes Læsø fra et 20 kilovolt kabel, men den 11. oktober opstod en fejl på dette kabel. Kablet er nu ved at blive repareret.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.