Gå til hovedindhold

Lavere PSO-tariffer i 4. kvartal

Publiceret d. 29.7.2010 14.02
Fra den 1. oktober 2006 sænker Energinet.dk PSO-tariffen fra 6,0 øre/kWh i både Øst- og Vestdanmark til hhv. 0,6 øre/kWh i Vestdanmark og 1,5 øre/kWh i Østdanmark.

PSO-tarifferne bliver lavere i 4. kvartal, fordi forward-priserne for kvartalet er højere end de afregningspriser, som de decentrale kraftvarmeværker og nogle vindmøller er garanteret. Det betyder, at Energinet.dk kan forvente et overskud på håndteringen af miljøvenlig el. Overskuddet udbetales til forbrugerne via tarifferne.

Desuden var spotpriserne i 3. kvartal højere end forventet, og derfor er der en overdækning fra 3. kvartal, som skal betales tilbage til forbrugerne.

Overskuddet er størst i vest, hvor der er flest decentrale anlæg på treledstarif. Det er årsagen til, at PSO-tariffen for 4. kvartal er lavest i Vestdanmark.

Da de nettoafregnede egenproducenter er fritaget for at bidrage til omkostningerne vedr. håndteringen af miljøvenlig el, får de heller ikke del i overskuddet. Det betyder, at de nettoafregnede forbrugeres PSO-tarif for 4. kvartal vil være 2,1 øre/kWh og 2,5 øre/kWh for hhv. for Vest- og Østdanmark.

For den del af forbruget, der overstiger 100 GWh, er de store elforbrugere fritaget for at bidrage til håndtering af miljøvenlig el samt til balanceringsomkostninger vedr. vedvarende energi. Derfor skal de for denne del i 4. kvartal betale en PSO-tarif på 1,3 øre/kWh i Vestdanmark og 1,4 øre/kWh i Østdanmark.

Se de nye tariffer her

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.