Gå til hovedindhold

Lavere eltariffer i 2006

Publiceret d. 29.7.2010 14.12
Energinet.dk’s bestyrelse har på mødet den 8. december 2005 fastsat de eltariffer, der er gældende fra 1. januar 2006

Nettariffen for forbrug falder i Østdanmark fra 3,7 øre/kWh til 3,4 øre/kWh og i Vestdanmark fra 2,2 øre/kWh til 1,8 øre/kWh. I begge områder skyldes faldene, at ny økonomisk regulering reducerer Energinet.dk's tilladte forrentning, og at Energinet.dk tilbagebetaler for meget opkrævet nettarif.

Forskellen mellem nettarifferne i de to områder skyldes, at systemansvarets omkostninger ved at få stillet transmissionsnettet til rådighed er højere i Øst- end i Vestdanmark.

Også systemtarifferne falder i begge områder. Systemtariffen i Østdanmark falder fra 3,3 øre/kWh til 2,9 øre/kWh, mens den i Vestdanmark falder fra 2,9 øre/kWh til 2,3 øre/kWh. I begge områder skyldes faldet primært, at Energinet.dk tilbagebetaler for meget opkrævet systemtarif.

Forskellen mellem systemtarifferne skyldes primært højere omkostninger til køb af reservekapacitet i Østdanmark end i Vestdanmark.

Nettariffen for produktion er uændret i 2006.

På grund af forventninger om højere markedspriser falder PSO-tariffen fra 1. januar. I Vestdanmark falder PSO-tariffen fra 6,9 øre/kWh til 4,8 øre/kWh og i Østdanmark fra 6,8 øre/kWh til 4,5 øre/kWh.

Grunden til at PSO-tariffen er højere i Vestdanmark er bl. a., at omkostningerne til decentrale anlæg er højere end i Østdanmark.

Elforsyningsloven fastsætter, at Øst- og Vestdanmark også efter Energinet.dk’s etablering er forskellige tarifområder.

Læs også brev til netselskaberne om tarifferne for 2006.

Gå til eltarifferne for Østdanmark
Gå til eltarifferne for Vestdanmark

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.