Gå til hovedindhold

Lynnedslag giver mikroskopiske ”huller i strømmen”

Publiceret d. 29.6.2012 08.51

Det kraftige tordenvejr, som indtil ved 10-tiden her i formiddag gav næsten 30.000 lyn, har givet blink i det elektriske lys i det sydlige Jylland. Efterhånden som uvejret bevæger sig mod øst, er der også risiko for blink i lyset i de østlige landsdele.

Årsagen er lynnedslag i højspændingsmaster og –ledninger, som kan medføre kortslutninger, der får højspændingsforbindelsen til at falde ud. Et splitsekund senere kobles linjen automatisk ind igen. Forbrugerne oplever det som blink i lyset.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.