Gå til hovedindhold

NWE Priskobling sker den 4. februar 2014

Publiceret d. 18.12.2013 12.47
Det er nu bekræftet, at go-live sker den 4. februar 2014.

Det ligger nu fast, at North Western Europe priskoblingsprojekt vil gå i gang 4. februar næste år. I november blev go-live datoen udskudt. Læs meddelelsen fra november her.

NWE Priskoblingsprojektet er et samarbejde mellem TSO’er og elbørser i Nordvesteuropa. Formålet er at implementere priskobling på Day-Ahead markedet. Det betyder, at der fremover vil være én prisberegning for hele området baseret på én fælles beregningsalgoritme, som bruges af alle de involverede børser.

I forhold til den nuværende løsning vil der med priskobling være mindre risiko for fejlberegninger og der sikres mere samfundsøkonomisk korrekte flows på udlandsforbindelserne.

Læs mere om go-live i pressemeddelelse fra projektet her.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.