Gå til hovedindhold

Naturgas: Energinet.dk indstiller planlægningen af nyt gasrør i Nordjylland

Publiceret d. 2.9.2010 10.58

Partnerne bag Skanled - som Energinet.dk er en del af - besluttede den 29. april 2009 at indstille de videre aktiviteter i Skanledprojektet om etablering af en ny naturgasledning fra Norge til Sverige og Danmark. Det skete på baggrund af den øgede kommercielle risiko samtidig med, at den globale økonomiske udvikling har medført usikkerhed omkring efterspørgslen på naturgas.

Indstillingen af Skanled-projektet medfører, at Energinet.dk også indstiller det videre arbejde med en ny naturgasledning fra Sæby til Lille Torup mellem Viborg og Års. Denne rørledning skulle forbinde Skanled med det eksisterende danske naturgassystem.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.