Gå til hovedindhold

Naturgas: Fra den 09.09.09 kommunikerer detailmarkedet via EDI

Publiceret d. 2.9.2010 10.58
I morges ved gasdøgnets start kl. 06:00 blev it-systemer hos gasleverandører, distributionsselskaber og Energinet.dk konverteret til at anvende samme EDI-kommunikation på gasmarkedet.
Aktørerne på detailmarkedet af det danske gasmarked bruger EDI-kommunikation i hele processen lige fra registrering af en forbruger til løbende at informere om forbrugeres skift af leverandør og til at måle og afregne gasmængder og brændværdier, som i sidste ende danner baggrund for faktureringen.
 
Gasleverandørers, distributionsselskabers og Energinet.dk’s it-system, der håndterer disse gasmarkedsdata, har i løbet af foråret og sommeren i år været igennem et testforløb via testportalen www.ediport.dk. Energinet.dk har med etableringen af aktørtestportalen i samarbejde med distributionsselskaberne etableret fælles procedurer for test og godkendelse af EDI-meddelelser på gasmarkedet.
 
Testportalen vil fortsat være åben for aktørerne.
 
EDI-kommunikationen bygger på ebIX-standarden og er den samme som i el-sektoren, men tilpasset den danske gasmarkedsmodel.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.