Gå til hovedindhold

Nedjustering af Energinet.dk’s kreditrating

Publiceret d. 15.12.2015 11.48
S&P vurderer Energinet.dk’s langsigtede kreditrating fra AA til AA-. Nedjusteringen var ventet og har ikke den helt store betydning for Energinet.dk’s fremtidige lånemuligheder.
​Kreditvurderingsbureauet S&P har færdiggjort sin 2015-analyse af Energinet.dk og har på den baggrund besluttet at nedjustere den langsigtede kreditrating fra AA til AA- (stable outlook).
 
Det er en udvikling, der har været længe undervejs, og er en naturlig konsekvens af de økonomiske nøgletal. Nøgletalene  er  påvirket af det store gældsfinansierede investeringsprogram, Energinet.dk gennemfører i disse år. Investeringsprogrammet skal medvirke til en samfundsøkonomisk ansvarlig, grøn omstilling af det danske energisystem.
 
Ved 2014-analysen blev Energinet.dk sat på ”negativ outlook”, så det var ventet, at karakteren ville falde i 2015 eller senest i 2016.

Energinet.dk’s rating består dels af en rating på staten Danmark og dels af en ’stand-alone’ rating på Energinet.dk. Efterfølgende summeres de to ratings, hvorefter den samlede karakter udledes.
Ratingen på staten er uforandret på den absolutte top, mens ratingen alene på Energinet.dk sænkes fra ”a-” til ”bbb+”. Det er baggrunden for ændringen i ratingen.
 
Nedjusteringen har ikke den helt store betydning for de fremtidige lånemuligheder, da den langsigtede rating ikke finder anvendelse, når Energinet.dk optager lån i Danmarks Nationalbank.
S&P fastholder sit positive syn på den kortsigtede rating, hvilket har betydning for Energinet.dk’s gode muligheder på det svenske Commercial Paper program.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.