Gå til hovedindhold

Ny film: Fremtidens vind bliver til gas

Publiceret d. 27.11.2012 11.48
Af 581;#Jesper Nørskov Rasmussen
Energinet.dk har lavet en film, der viser vejen for fremtidens grønne energisystem. Gas kommer til at spille en afgørende rolle. Den skal sammentænkes med vindmøller, som der bliver mange flere af fremover.

Grønne gasser kommer til at spille en afgørende rolle i fremtiden. I 2050 skal al energi i Danmark komme fra vedvarende energikilder – vind, sol, biogas mv. – og til den tid vil mange flere vindmøller end i dag snurre, bl.a. i store havmølleparker.
Energinet.dk har lavet en film, der viser vejen mod fremtiden.

For hvad gør vi de dage, hvor det ikke blæser? Og hvad gør vi med strømmen de dage, hvor det blæser kraftigt, og vi laver meget mere energi, end vi selv kan nå at bruge.
Svaret er sammentænkning. Vindenergi skal bruges her og nu, eller sælges til nabolande – det kan ikke gemmes til vindstille dage. Men gas er en fremragende måde at lagre energi på.

Fremtiden byder på store anlæg, hvor overskudsenergi fra vindmøller bliver lavet om til gas.

- Et gassystem med gas baseret på vedvarende energi kan udgøre et væsentligt bidrag til en omstilling mod et bæredygtigt samfund – til gavn for både mennesker, økonomien og miljøet, lyder budskabet i filmen ”Grøn Gas”.

Den findes både på dansk og engelsk og i en kort version på syv minutter og en længere og mere uddybende version. 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.