Gå til hovedindhold

Ny gasledning og kompressorstation i offentlig høring

Publiceret d. 2.9.2010 10.58
Energinet.dk har netop sendt brev til 300 borgere, der bor mellem Ellund umiddelbart syd for den tyske grænse og Egtved ved Vejle.

Af brevet fremgår det, at borgerne kan blive berørt af en ny 94 kilometer lang naturgasledning, der skal lægges parallelt med en eksisterende gasledning på samme strækning.

Borgerne modtager sammen med brevet blandt andet Energinet.dk's forslag til linjeføring og et resume af den VVM-redegørelse, Miljøcenter Odense i dag har sendt i offentlig høring frem til den 25. august 2010.

I høringsperioden inviterer Energinet.dk til to borgermøder, hvor også Miljøcenter Odense, der er ansvarlig myndighed, og Museum Sønderjylland deltager.

Borgermøderne afholdes:

Mandag den 21. juni 2010 kl. 19.00 - 21.30 hos Energinet.dk på Mosevej 3, 6040 Egtved.

Og tirsdag den 22. juni 2010 kl. 19.00 - 21.30 på Hotel Kløver Es, Brystrupvej 2, 6230 Rødekro.

Inden borgermødet i Egtved kan alle interesserede få en rundvisning på området fra kl. 18-18.30. Tilmelding til rundvisningen skal ske på tlf. 7622 4770 eller på mail til shn@energinet.dk senest fredag den 18. juni.

Læs mere om Ellund-Egtved projektet her

Download pressemateriale her
 
Baggrund for projektet
Danmark har siden 1984 været selvforsynende med naturgas fra Nordsøen. Men naturgasressourcerne er aftagende, og prognoser viser, at Nordsøen i løbet af ganske få år ikke længere vil kunne dække behovet for naturgas på det dansk-svenske marked.

For at sikre forsyningen og åbne for import af naturgas fra Tyskland har klima- og energiminister Lykke Friis godkendt en dublering af gasledningen fra den tyske grænse til Egtved og givet tilladelse til, at Energinet.dk må etablere en ny kompressorstation.

Yderligere oplysninger
Nina Vendelboe, projektleder, Energinet.dk, niv@energinet.dk, dir. 4487 3339, mob. 2333 8994

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.