Nyhedsbrev fra Magnetfeltudvalget | Energinet

Nyhedsbrev fra Magnetfeltudvalget

Publiceret d. 29.7.2010 14.07
Trods aftagende debat om eventuelle risici ved eksponering for magnetfelter fortsætter de danske elselskabers Magnetfeltudvalg sit virke.

Udvalget indsamler og formidler viden på området og er finansieret af Energinet.dk.

Det seneste nyhedsbrev bringer bl.a. uddrag af et svar, transport- og energiministeren gav til Folketinget på et spørgsmål, om der er risiko ved højspændingsledninger. Ministeren henviste i sit svar bl.a. til Sundhedstyrelsens og WHO’s vurderinger.

Nyhedsbrevet fortæller også om et finsk projekt vedrørende måling af magnetfelter fra transformere, der er anbragt i et rum fx i boligblokke. Danske elselskaber forventer at kunne drage nytte af resultaterne af den kommende undersøgelse.

Hent nyhedsbrevet her.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.