Gå til hovedindhold

Nyt elkabel til Norge godkendt

Publiceret d. 27.9.2010 14.24
Klima- og energiminister Lykke Friis har netop godkendt Energinet.dk's ansøgning om et nyt elkabel mellem Danmark og Norge.

Ministeren siger i anledning af godkendelsen:

- Mere vedvarende energi kræver også stærkere kabelforbindelser til udlandet og mellem landsdelene, så vi fx kan sende overskydende strøm til Norge, når det blæser meget og få vandkraft tilbage i vindstille perioder. Derfor er jeg glad for den nye Skagerrak 4, der udvider el-motorvejen til Norge fra 3 til 4 spor.

- Udvidelsen af Skagerrak-forbindelsen er et væsentligt stykke infrastruktur, som har stor betydning for driften af elforsyningen internt i Danmark og konkurrencen på det danske marked. Forbindelsen vil gøre det nordiske elmarked endnu bedre, til gavn for både producenter og kunder, siger Lykke Friis.

Eldivisionsdirektør i Energinet.dk Torben Glar Nielsen siger:

- Vi er utrolig glade for ministerens godkendelse af Skagerrak 4. Forbindelsen er en vigtig brik i omstillingen af det danske elsystem, hvor vi skal have integreret mere og mere vedvarende energi, og den vil samtidig styrke konkurrencen på elmarkederne.

Også i Norge er forbindelsen vigtig, da den vil sikre Norge strøm i vandfattige år og samtidig sikre et velfungerende marked.

- Det er et stort og spændende internationalt projekt, vi skal gennemføre i tæt samarbejde med norske Stattnet, der har ansvaret for elsystemet i Norge, siger projektleder Søren Damsgaard Mikkelsen fra Energinet.dk.

Yderligere oplysninger
Torben Glar Nielsen, eldivisionsdirektør, Energinet.dk, 2333 8900
Søren Damsgaard Mikkelsen, projektleder, Energinet.dk, 2333 8519

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.