Gå til hovedindhold

Nyt kort gaskapacitetsprodukt til transportkunder

Publiceret d. 6.2.2014 11.42
Transportkunderne får fra den 11. februar 2014 mulighed for at bestille gaskapacitet inden for døgnet på Energinet.dk Online.
Hidtil har det været muligt for gaskunderne at bestille dagsprodukter, og dagskapaciteten skulle bestilles senest kl. 17.00 dagen før kapacitetsperiodens start.
 
Fristen for, hvornår kapaciteten skal bestilles i forhold til, hvornår den skal bruges, bliver med det nye produkt nu reduceret til to timer og kapaciteten kan bestilles for én time ad gangen. Dermed øges fleksibiliteten i gassystemet, til gavn både for samspillet mellem gas og den øgede andel af vedvarende energi i elsystemet og likviditeten på det danske gasmarked.
  
Det nye kapacitetsprodukt kan bestilles fra kl. 18.00 døgnet før det gasdøgn, hvor kunderne har behov for kapaciteten ud fra et først til mølle princip. Kapaciteten kan bestilles på både Nybro, Dragør og Ellund samt til levering i Danmark - Exitzonen – og ind i gassystemet for bionaturgas – BNG Entry.
 
Det nye produkt hedder  ‘FCFS Within day capacity’ – First-come-first-serve Within Day Capacity. Den længste periode produktet kan bestilles er for 23 timer fra kl. 07.00 til den sidste time af gasdøgnet kl. 05.00 til 06.00. Kunderne får mulighed for at bestille produktet helt frem til timen mellem kl. 2.00 og 3.00 i gasdøgnet og den bestilling vil gælde for den sidste time fra 5.00-06.00.

 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.