Gå til hovedindhold

Nyt program for forskning i naturgas kom godt fra start

Publiceret d. 2.9.2010 10.59
Nu er det første ForskNG udbud gennemført.

11 ansøgere har lagt billet ind på til det første åbne ForskNG udbud, og de er nu sendt til grundig evaluering blandt eksterne og interne evaluatorer.

ForskNG-programmet finansierer forskning og udvikling indenfor naturgassy-stemet, og de fire millioner kroner, der i 2008 er afsat på driftsbudgettet, skal bruges til at udvikle sikkerheden og forbedre miljøet i forbindelse med at fremskaffe og transportere gas.

- Ansøgerfeltet viste sig at være meget bredt sammensat, med kompetencer fra så varierede steder som Dansk Gasteknisk Center, RISØ og Teknologisk Institut, ingeniørvirksomheder indenfor energiproduktion, konsulenter og danske kom-muner, siger forskningskoordinator Lise Nielson, Energinet.dk.

Samlet set ansøgte de 11 projekter om ca. 30 mio. kr. i støtte med en egenfinansiering på ca. 40 mio. kr., svarende til en støtteprocent på 43 procent.

- Det er en meget tilfredsstillende fordeling for et forsknings- og demonstrationsudbud, siger Lise Nielson og fortæller, at seks af projekterne blev vurderet som meget interessante, og Energinet.dk nu går i gang med en nærmere forhandling med ansøgerne, som vil blive gennemført i de kommende uger.
Der forventes en samlet fordelingsplan inden jul.

I forvejen fordeler Energinet.dk årligt 130 millioner kroner i ForskEL-programmet. Programmet støtter forskningen i teknologier til miljøvenlig elpro-duktion.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.