Gå til hovedindhold

Nyt testcenter skal hjælpe grønne gasser ind i fremtiden

Publiceret d. 16.11.2012 15.46
Vejen for de grønne gasser ind i det danske gasnet blev torsdag lettere. Da indviede Dansk Gasteknisk Center et nyt testcenter i DGS’s laboratorium i Hørsholm.

Klima-, energi-, og bygningsminister Martin Lidegaard foretog den officielle åbning af Testcenter for Grønne Gasser ved at tænde en gasflamme og brænde snoren til det nye center over.

Energinet.dk er medejer af DGC, og Peter Hodal, drift- og anlægsdirektør i Energinet.dk’s gasdivision, er formand for bestyrelsen.
Han mener, at testcenteret vil hjælpe Energinet.dk med at opnå de politiske mål om flere grønne gasser i rørene og 100 procent vedvarende energi i Danmark i 2050.

- Vi vil gerne understøtte de grønne gasser, og det kan vi gøre ved at få et professionelt testcenter, siger han og forklarer, at centret kan levere undersøgelser og rådgivning af høj kvalitet.

Centret er åbent for alle, der – mod betaling – vil have testet deres arbejde.


Peter Hodal byder velkommen til indvielsen af det nye gastestcenter. Foto: DGC

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.