Oktobers elmarked: Forventninger om stigende vandstand i de nordiske magasiner presser forwardprisen ned | Energinet

Oktobers elmarked: Forventninger om stigende vandstand i de nordiske magasiner presser forwardprisen ned

Publiceret d. 29.7.2010 14.00

Elspotprisen på den nordiske elbørs Nord Pool Spot har i oktober ligget på 40-45 øre/kWh, hvilket er på niveau med prisen i september. Derimod er prisen på forwardkontrakter for første kvartal 2007 faldet fra 54 øre/kWh i midten af oktober til godt 46 øre/kWh i slutningen af måneden. Faldet skyldes bl.a. forventninger om, at tilstrømningen til de nordiske vandkraftmagasiner vil fortsætte nogen tid endnu, inden vinteren sætter ind. 

Trods den generelle vandmangel i Norden var der i oktober eksport fra Norden til Tyskland i timer med spidsbelastning. Det hænger sammen med, at koldere vejr i Tyskland gav elspotpriser i spidsbelastningstimerne på omkring 70 øre/kWh.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.