Gå til hovedindhold

Online-kort over det nordiske elsystem

Publiceret d. 5.10.2011 12.00
I dag lancerer TSO'erne Energinet.dk, Fingrid, Statnett, Svenska Kraftnät og Elering et online-kort, der viser den øjeblikkelige situation i det nordiske elmarked.

Kortet viser i realtid elektricitetsstrømme og priser mellem anmeldelsesområderne i Danmark, Finland, Norge, Sverige og Estland. Kortet viser også elproduktionsdata opdelt efter produktionstype, nettoudveksling og forbrug pr. land.

Ved at offentliggøre oplysninger om det nordiske elsystems fysiske tilstand i nær realtid tager TSO'erne endnu et vigtigt skridt til skabe større gennemsigtighed på det nordiske elmarked. Dette er af stor værdi for markedsaktørerne og skaber et mere effektivt marked, hvilket til syvende og sidst er til gavn for forbrugerne.

Dataene på kortet opdateres hvert minut.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.