Gå til hovedindhold

Østkraft planlægger reparation af søkabel

Publiceret d. 29.7.2010 14.11
Reparation af søkabelforbindelselsen fra Sverige til Bornholm er d.d. planlagt som følger, skriver Østkraft på sin hjemmeside:

Fejlsøgningsfartøjet "Cable One" skal identificere og forsegle de 4 kabelender på de 2 overrevne faser. Reel arbejdstid er estimeret til 5 - 6 dage. Arbejdet er så langt fremskredet, at "Cable One" ligger klar i Ystad for at stå til søs og påbegynde arbejdet, så snart vejrliget tillader det.

Selve kabelreparationen skal foretages af kabeludlægningsfartøjet "HP Lading", der ligger i Kalundborg. Reservekablet befinder sig i Brøndby og skal transporteres til Kalundborg. "HP Lading" forventes at kunne afgå d. 6. januar 2006. Reparationen af de 2 kabler er beregnet til at vare 19 - 21 arbejdsdage.

Dette betyder, at hvis reparationen kunne foregå uden ophold, er kablet atter driftsklart ultimo januar 2006.

Årstiden taget i betragtning, samt vejrudsigten for den kommende uge, giver anledning til at antage, at arbejdet vil blive opsat undervejs pga. vejrligsdage.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.