Gå til hovedindhold

PSO-tariffen for andet kvartal er 21,4 øre per kWh

Publiceret d. 11.3.2015 15.02
Ifølge loven skal Energinet.dk opkræve PSO hos elforbrugerne. Public Service Obligation går til at fremme miljøvenlig miljøproduktion og forskning og udvikling af elsystemet.
​PSO-tariffen for andet kvartal 2015 bliver 21,4 øre per kWh. Det er 0,3 øre højere end første kvartal.
 
PSO står for Public Service Obligation og er en tarif, som Energinet.dk ifølge loven skal opkræve hos elforbrugerne. Pengene går til at støtte miljøvenlig elproduktion og forskning og udvikling inden for elområdet. F.eks. er nogle vindmølleejere og ejere af biomasseanlæg garanteret en fast pris, og er markedsprisen på el lavere, så dækker PSO’en forskellen.
 
PSO-tariffen beregnes forud for hvert kvartal. Det sker på baggrund af prognoser til de kommende tre måneders udvikling af elprisen og strømproduktion.
Da det aldrig er muligt præcist at forudsige elmarkedet, eller f.eks. hvor meget eller lidt det blæser, og vindmøllerne dermed producerer, så justeres PSO-tariffen for, hvad der er opkrævet for meget eller for lidt i de tidligere kvartaler.
 
Den væsentligste årsag til, at PSO-tariffen i andet kvartal 2015 stiger med 0,3 øre per kWh, er, at elprisen i første kvartal var lavere end ventet. Der blev dermed ikke opkrævet nok til at dække kvartalets reelle PSO-udgifter. Endvidere medfører lave forventede elpriser i andet kvartal 2015 stigende forventninger til kvartalets PSO-udgifter.
 
Energinet.dk forventer, at den gennemsnitlige PSO for 2015 bliver 20,9 øre/kWh.
 
 
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.