Gå til hovedindhold

Premiere på markedskobling i Nordvesteuropa

Publiceret d. 9.11.2010 07.47
Fra i dag, tirsdag den 9. november, indgår Norden, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig i et fælles elmarked.

TSO'erne og elbørsene i Norden, Tyskland, Holland, Belgien, Luxembourg og Frankrig kobler i dag, tirsdag den 9. november, deres elmarkeder sammen. Beslutningen er truffet efter en række vellykkede test af alle nødvendige systemer i de seneste dage.

Her er samarbejdsparternes seneste status på arbejdet med at fusionere "CWE price coupling" i Holland, Belgien, Luxembourg, Frankrig og Tyskland med  Norden:

On behalf of the project partners, we are pleased to report that the required five days of “end to end” tests have been completed successfully, and that the com-bined CWE-ITVC launch date of 9 November is now confirmed.

As mentioned in the last status, the testing phases of step 2 including NorNed cable have been delayed due to the extensive testing on step 1 the last weeks. The involved TSOs and PXs are now drafting an updated implementation plan for ITVC including NorNed.  We will revert with the status latest on 19 November 2010.

Yderligere oplysninger
Klaus Thostrup, markedschef, International Udviklnig, Energinet.dk, mobil +45 2333 8816

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.