Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Elhandelskapaciteten over tysklandsgrænsen øges markant i 2011

Publiceret d. 29.7.2010 13.28

De to systemansvarlige selskaber Energinet.dk i Danmark og E.ON Netz GmbH i Tyskland vil i fællesskab øge elhandelskapaciteten mellem de to lande.

Selskaberne har netop indgået en aftale - Letter of Intent - om at øge kapaciteten med 30 pct. inden 2011. Projektet er prioriteret af EU, idet EU gennem TEN-studiet har udpeget den dansk-tyske grænse til at være en af de mest markante flaskehalse i el-infrastrukturen i Europa.

"Den ekstra kapacitet vil være til rådighed for elmarkedet, når vi har udbygget nettet i Schleswig-Holstein i Nordtyskland og forbindelserne i Denmark”, siger Martin Fuchs, adm. direktør i E.ON Netz.

I februar 2007 blev overføringskapaciteten på de elektriske forbindelser mellem Jylland og Nordtyskland øget fra 800 til 950 MW i nordgående retning og fra 1.200 til 1.500 MW i sydgående retning.

Energinet.dk og E.ON Netz er nu i gang med at forberede 2. og 3. fase i udvidelsesprojektet:

I 2011 ventes kapaciteten øget til 1.500/2.000 MW i nord-/sydgående retning. Forskellen skyldes reservationer til den nødvendige reservekapacitet og begrænsninger i nettet.

De to systemansvarlige selskaber vil desuden arbejde på yderligere at øge overføringskapaciteten til 2.500 MW i begge retninger fra omkring 2017.

"Både Energinet.dk og E.ON Netz har som systemansvarlige selskaber på grænsen mellem de store elmarkeder i Nordel- og UCTE-områderne begge forpligtet sig til at udvikle elnettene effektivt med udgangspunkt i markedernes behov og inden for de overordnede rammer for EU's indre marked for el", siger Peder Ø. Andreasen, adm. direktør i Energinet.dk.

Udvidelsen af handelskapaciteten over tysklandsgrænsen vil ske under forudsætning af de respektive myndigheders godkendelse.

Yderligere information
Energinet.dk: Peder Ø. Andreasen, adm. direktør, tlf. 76 22 41 50
E.ON Netz GmbH: Dr. Christian Schneller, adm. direktør, tlf. +49 921 915-4030

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.