Gå til hovedindhold

Pressemeddelelse: Gasforsyningen ventes normaliseret sidst på dagen

Publiceret d. 2.9.2010 10.59

I løbet af aftenen fredag den 9. november forventer Energinet.dk at kunne ophæve den nødprocedure, som blev iværksat i går aftes, da Mærsk Olie og Gas meddelte, at gasproduktionen fra Tyra-feltet i Nordsøen ville blive lukket ned som følge af den varslede storm.

Når forsyningen er normaliseret, vil de store gasfyrede kraftværker igen kunne anvende gas som brændsel.

Energinet.dk skal i øvrigt beklage, at det af gårsdagens pressemeddelelse fremgik, at Mærsk Olie og Gas evakuerede platformen. Det er ikke korrekt. Produktionen blev blot lukket ned.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.