Gå til hovedindhold

REMIT-meddelelser bliver til Gas Market Messages

Publiceret d. 2.4.2012 13.27
Energinet.dk har i dag offentliggjort en ny hjemmeside, hvor markedsaktører på gasmarkedet kan videreformidle markedsinformation.

Energinet.dk stiller hjemmesiden https://gasmarketmessage.dk til rådighed for at sikre øget gennemsigtighed på gasmarkedet. På hjemmesiden kan gasmarkedsaktører, hvis virksomhed har indgået en aftale med Energinet.dk, sende og modtage information, der kan tænkes at påvirke gaspriserne på engrosmarkedet i væsentlig grad.
 
Energinet.dk har i samarbejde med Energitilsynet ønsket at imødekomme EU's REMIT direktiv og på den måde sikre lige adgang til markedsinformation, der kan påvirke engrosprisen på gasmarkedet. REMIT står for ’Regulation on Energy Market Integrity and Transparency’.
Meddelelserne kan sammenlignes med de ’Urgent Market Messages’ (UMM), som Nord Pool Spot offentliggør på deres hjemmeside for elmarkedets grossister.

Vil du sende og modtage meddelelser fra gasmarketmessage.dk?
Når din virksomhed har indgået en aftale om  "Gas Market Messages" med Energinet.dk, kan du tilmelde dig på portalen og derefter offentliggøre og modtage meddelelserne.  Aftalen kan ses på https://gasmarketmessage.dk.

Energinet.dk godkender alle brugere, hvis virksomhed har underskrevet en "Gas Market Message Agreement". Som godkendt bruger på portalen kan man oprette meddelelser og vil modtage meddelelser direkte på e-mail.

Der vil være en overgangsperiode til og med den 29. april 2012, hvor meddelelser, der bliver oprettet på https://gasmarketmessage.dk vil blive udsendt både automatisk via portalen og fra Kontrolcenter gas. I den periode vil nogle brugere modtage to e-mail.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.