Gå til hovedindhold

Redegørelse for nødforsyningshændelse

Publiceret d. 2.9.2010 10.59
Redegørelse for nødforsyningshændelsen i det danske gassystem 8.- 9. november 2007.

Torsdag den 8. november 2007 om eftermiddagen erklærede Energinet.dk nødforsyningssituation for det danske gastransmissionsnet med baggrund i en varslet nedlukning af gasproduktionen fra Mærsk Olie og Gas produktionsplatformene i Nordsøen.

Nødforsyningsberedskabet virkede efter hensigten, og nødforsyningssituationen blev afblæst fredag den 9. november om aftenen, uden at nogle af de 320.000 uafbrydelige danske gasforbrugere mistede gasforsyningen.

Nødforsyningshændelsen er nærmere beskrevet i vedlagte redegørelse.

Kontakinfo
Chef for Kunder og Front Office - Marked, Torben Brabo,
tlf. 44 87 33 60
Chef for Driftskoordinering, Ernst Hagge, tlf. 44 87 33 70
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.