Gå til hovedindhold

Skagerrak 3 på 500 MW ude af drift til 1. maj

Publiceret d. 29.7.2010 13.36
Havari halverer overføringskapaciteten på jævnstrømsforbindelsen mellem Jylland og Norge i yderligere et halvt år.

Den havarerede jævnstrømsforbindelse mellem Jylland og Norge, Skagerrak 3 på 500 MW, forventes først i drift igen 1. maj 2008. Det meddeler den nordiske elbørs, Nord Pool Spot, i en UMM (urgent market message). I den mellemliggende periode er kun Skagerrak 1 og 2 i drift med en samlet overføringskapacitet på højst 500 MW

Skagarrak 3 har været ude af drift siden 28. august i år som følge af overtryk i lastkoblertanken i transformeren på omformerstationen i Tjele. Transformeren er nu sejlet til ABB's reparationsfabrik i Drammen ved Oslofjorden, hvor viklingerne skal efterses.

Hvis der er nødvendig med nye viklinger, vil reparationen først kunne afsluttes i august 2008, da der er seks måneders leveringstid på kobber. Sker det, vil Nord Pool advicere markedet med en ny UMM.

- Vi håber ikke det bliver nødvendigt, men for en sikkerheds skyld har vi allerede bestilt kobberet, siger ingeniør Poul Damgaard fra sektion Drift & Vedligehold Nord.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.