Skagerrak 3 ude af drift til 15. juni | Energinet

Skagerrak 3 ude af drift til 15. juni

Publiceret d. 29.7.2010 13.30

Energinet.dk har i dag meddelt elbørsen Nord Pool Spot, at reparationen af jævnstrømsforbindelsen Skagerrak pol 3 på 500 MW, der løber mellem Kristiansand i Norge og Tjele ved Viborg, trækker ud, og at forbindelsen er klar til drift 15. juni i år.

Det skyldes, at Statnett's transformer i Kristiansand, der er sendt til reparation på fabrikken i England, har fejl i højspændingsisolationen og derfor ikke kan godkendes til drift.

Forbindelsen har været ude af drift siden 28. august 2007, og skulle efter planen have været klar til drift 30. april.

Skagerrak-forbindelsen og dermed det nordiske elmarked har i de senere år været hårdt plaget af havarier på Skagerrak 3 transformere på omformerstationerne i Tjele og Kristianstad. Derfor vil Energinet.dk og norske Statnett nu undersøge, om der er behov for reservetransformere.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.