Små værker tjener godt på regulerkraft | Energinet

Små værker tjener godt på regulerkraft

Publiceret d. 29.7.2010 13.59
Priserne for at stille produktion til rådighed for elsystemet har været høje siden sommer, skriver Nyhedsmagasinet OmEnergi.

Det bliver en stadig bedre forretning for de mindre kraftvarmeværker at deltage i regulerkraftmarkedet for elektricitet. Priserne for at stille produktionen til rådighed for elsystemet har været høje siden sommer. De gunstige betingelser har resulteret i, at over 30 værker nu dækker mere end en tredjedel af Energinet.dk's samlede behov for manuelle opreguleringsreserver i Vestdanmark.

- Principielt er der intet til hinder for, at decentrale værker kan dække hele behovet for manuelle reserver, siger økonom i Energinet.dk's Markedsafdeling, Henning Parbo, til Energinet.dk's eksterne blad, som nu er på gaden med årets næstsidste udgave.

Læs mere i Nyhedsmagasinet OmEnergi nr. 5/06

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.