Gå til hovedindhold

Smartgrid-køreplan viser veje til grøn omstilling

Publiceret d. 31.1.2013 13.33
Af 581;#Jesper Nørskov Rasmussen
Roadmap præsenteret for klima-, energi- og bygningsministeren.
Der er brug for smarte løsninger, for at målet om et grønnere energisystem bliver til virkelighed.
Folketinget har besluttet, at halvdelen af al strøm i 2020 skal komme fra vindenergi. En ny køreplan, ”roadmap”, beskriver behovet for den forskning, udvikling og de demonstrationer, der skal hjælpe med at nå målet.
Den er lavet af Smart Grid Forskningsnetværket, der består af repræsentanter fra danske forskningsinstitutioner og videnscentre.
Smart Grid Roadmap beskriver konkrete aktiviteter, der bør igangsætte inden for områderne elsystemet, energimarkeder, komponenter, forbrugere, informations- og kommunikationsteknologi og fremtidens samlede energisystem.
Forskningsnetværket har præsenteret køreplanen for klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.
 
Læs Smart Grid Roadmap her.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.