Standard & Poor’s gentager flot rating til Energinet.dk | Energinet

Standard & Poor’s gentager flot rating til Energinet.dk

Publiceret d. 29.7.2010 13.11

Det anerkendte kreditvurderingsfirma Standard & Poor's har i deres seneste review af Energinet.dk fastholdt den næsthøjeste long term rating på AA+, der kan opnås.

Ratingen er en vurdering af kreditværdigheden på langsigtede lån og har stor betydning for, hvor høj renten bliver, når Energinet.dk skal låne penge. Jo højere vurdering, jo lavere rente.

Den høje rating begrundes i virksomhedens solide forretningsområde og dens monopolstatus inden for systemansvar og transmission af el og gas samt statens ejerskab og støtte til virksomheden. Desuden har den økonomiske regulering og økonomiske stabilitet af Energinet.dk også en afgørende indflydelse på ratingen.

Energinet.dk arbejder målrettet på at fastholde sin rating med henblik på at minimere selskabets finansielle omkostninger.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.