Gå til hovedindhold

Start på ny indendørs koblingsstation ved Vejen

Publiceret d. 20.4.2012 09.33

Arbejdet med at bygge en ny 400 kV koblingsstation i Revsing ved Vejen er nu kommet i gang. Koblingsstationen indgår i den nye 400 kV forbindelse mellem Kassø og Tjele, hvor Energinet.dk er i gang med at anlægge en ny og stærkere elforbindelse til erstatning for den eksisterende elforbindelse.

Jordarbejdet på stationsarealet er i fuld gang, og inden længe starter opførelsen af en nydesignet GIS-bygning (se visualisering øverst på siden), der skal huse koblingsanlægget.

Anlægget er gasisoleret i modsætning til en traditionel friluftstation. GIS-anlægget leveres af ABB A/S i Zürich. Bygningen er udviklet i samarbejde med C. F Møllers tegnestue i Århus, og detailprojektet er udført af Kærsgaard & Andersen i Aalborg. Entreprenør på stationsarbejdet er Jorton A/S. DK-2 bygherrerådgivning er bygherrerådgiver på projektet. 

Stationsarealet afskærmes uden for stationshegnet af et beplantningsbælte, der visuelt skal skærme stationen, men der bliver mulighed for at iagttage bygningen og stationen fra det indre beplantningsbælte, der bliver brudt for at skabe indkigsmuligheder. 

Stationen planlægges idriftsat i juli 2013.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.