Gå til hovedindhold

Store virksomheder har potentiale for priselastisk elforbrug

Publiceret d. 29.7.2010 14.14
En undersøgelse af de større virksomheders muligheder udarbejdet af Dansk Energi Analyse og Nordenergi for Energinet.dk viser, at mange virksomheder har potentiale for af agere prisfølsomt.

En sikker og økonomisk effektiv elforsyning forudsætter, at elforbrugerne i højere grad end i dag reagerer på elmarkedets prissignaler. Forbrugerne kan reagere ved at flytte dele af forbruget eller ved at reducere eller øge elforbruget i visse timer.

En undersøgelse af de større virksomheders muligheder udarbejdet af Dansk Energi Analyse og Nordenergi for Energinet.dk viser, at mange virksomheder har potentiale for af agere prisfølsomt. Gør de det, kan de både opnå en økonomisk gevinst og bidrage til en mere sikker elforsyning.

Læs rapporten her.

Rapporten dannede baggrund for et seminar den 14/10 hos Energinet.dk i Skærbæk. Programmet findes her, mens præsentationerne fra seminaret kan downloades her.

Der vil senere blive offentliggjort en supplerende bilagsrapport med mere dybdegående analyser og beskrivelser.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.