Gå til hovedindhold

Strøm på de første fem kilometer

Publiceret d. 1.5.2012 17.49
Den første strækning af den nye jyske højspændingsforbindelse fra Kassø til Tjele er nu sat i drift.

Af Lene Dalsgaard Nielsdatter

Knap tre måneder efter, at den første af de nye designmaster blev rejst i Kassø ved Rødekro, blev der tirsdag eftermiddag sat spænding på de første fem kilometer højspændingsledning.

Den første korte strækning er sat i drift, fordi det er nødvendigt at fjerne noget af den nuværende ledning for at kunne fortsætte arbejdet op af strækningen mod Tjele ved Viborg. Den nye højspændingsforbindelse krydser nemlig over den gamle.

- Vi sætter også det første stykke i drift for at minimere den tid, ledningerne er koblet ud. Det koster samfundet omkring 5 mio. kr. om dagen, hvis ledningerne kobles ud. Derfor vil vi løbende sætte delstrækninger i drift, siger chefprojektleder Christian Jensen, der forventer, at næste strækning bliver sat i drift foråret 2013.

De nye Eagle-højspændingsmaster er specialdesignede til Kassø-Tjele strækningen og udgør en ny og stærkere ”rygrad” i det jyske elnet. Udbygningen af 400 kilovolt forbindelsen er især nødvendig for at kunne få mere vindkraft ind i elsystemet.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.