Gå til hovedindhold

Svagt stigende elpriser i marts

Publiceret d. 1.4.2011 11.09
I både Øst- og Vestdanmark bød marts på svagt stigende elpriser på grund af lav vandstand i de nordiske vandmagasiner, som påvirker elpriserne i hele Norden.

I februar lå den gennemsnitlige elpris i Østdanmark således på 38,9 øre pr. kilowatt-time, mens den i marts steg til 41,1 øre. Også i Vestdanmark lå den gennemsnitlige elpris i marts på 41,1 øre pr. kilowatt-time mod 38,5 øre pr. kilowatt-time i februar.  

I Sverige og det sydlige Norge lå elprisen stabilt, men på et noget højere niveau, omkring 48 øre pr. kilowatt-time i gennemsnit i både februar og marts.

Stabil eksport
Den rekordlave vandstand i de nordiske vandmagasiner medførte i marts en stabil eksport fra begge danske prisområder til det øvrige Norden.

Vandstanden i de nordiske vandmagasiner havde ved udgangen af februar en fyldningsgrad på under 20 procent, hvilket er det halve af den gennemsnitlige fyldningsgrad på denne tid af året.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.