Svenske flaskehalse koster danske elforbrugere dyrt | Energinet

Svenske flaskehalse koster danske elforbrugere dyrt

Publiceret d. 29.7.2010 13.58
Svenskerne lader hånt om EU's regler for elmarkedet ved at beskytte egne elpriser og lade østdanske elforbrugere betale regningen. Det skriver Nyhedsmagasinet OmEnergi, som nu er på gaden.

Svenskerne lader hånt om EU's regler for elmarkedet ved at beskytte egne elpriser og lade østdanske elforbrugere betale regningen. Den har i de seneste fem år lydt på mindst 725 mio. kr., vurderer en rapport, som konsulentvirksomheden Copenhagen Economics har udarbejdet for Energinet.dk.
 
Svenska Kraftnäts håndtering af interne flaskehalse er også i strid med EU's konkurrenceregler, der forbyder misbrug af dominerende markedsposition, siger markedsdirektør Lene Sonne til Nyhedsmagasinet OmEnergi.

Tvisten skyldes, at svenskerne med jævne mellemrum flytter interne flaskehalse i elnettet ud til grænserne i et forsøg på at opnå ens pris i hele landet. - Flaskehalsproblemer i nettet skal håndteres der, hvor de fysisk opstår, men svenskerne afviser at medvirke til en langsigtet løsning, fastslår Lene Sonne.

Læs hele artiklen og resten af magasinet her.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.