Gå til hovedindhold

TSO'er beholder fysiske transmissionsrettigheder på Tysklandsgrænserne og Storebælt

Publiceret d. 24.10.2016 15.21
Information til elmarkedet om at transmissionsrettigheder på de dansk tyske grænser og på den elektriske Storebæltsforbindelse forbliver som fysiske transmissionsrettigheder.

De tyske eltransmissionsselskaber TenneT TSO GmbH og 50Hertz Transmission GmbH har sammen med Energinet.dk igennem længere tid undersøgt muligheden for, at transmissionsrettighederne på de tysk-danske grænser samt på den elektriske Storebæltsforbindelse kunne overgå til finansielle transmissionsrettigheder (FTR).

Men transmissionsselskaberne har besluttet, at indtil videre bibeholdes de nuværende fysiske transmissionsrettigheder (PTR) i de auktioner, hvor rettighederne udbydes.

Læs fælles meddelelse fra de tre TSO'er: "Market information regarding the continuation of the physical transmission rights on the German-Danish borders and the interconnector between West and East Denmark".

 

Denne nyhed er overført fra en tidligere hjemmeside og visse links virker derfor ikke længere. For yderligere information, find emnet via forsiden.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.