Gå til hovedindhold

Tyske elpriser presser danske opad

Publiceret d. 3.10.2011 11.05
Trods stor import af billig vandkraft fra Norge fulgte elprisen i Vestdanmark (Jylland og Fyn) i september den tyske pris opad.

Af Søren Klinge

I Vestdanmark var den gennemsnitlige elpris i september 35,5 øre pr. kilowatt-time (kWh) mod 33,8 øre i august. 

I Østdanmark (Sjælland og Bornholm) lå elprisen stabilt i september, hvor den gennemsnitlige elpris lød på 36,0 øre pr. kWh sammenlignet med 36,3 øre i august.

I de øvrige skandinaviske lande skabte den stigende vandstand i vandmagasinerne et markant prisfald, hvilket ikke påvirkede Østdanmark pga. kapacitetsbegrænsninger på den elektriske Øresundsforbindelse.

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.