Gå til hovedindhold

Udskydelse af finansielle transmissionsrettigheder

Publiceret d. 16.11.2015 08.44
Energinet.dk og de to tyske TSO’er TenneT TSO GmbH og 50Hertz Transmission GmbH udskyder introduktionen af finansielle transmissionsrettigheder på Tyskland-Danmark forbindelserne og på Storebæltsforbindelsen.
Energinet.dk og de to tyske TSO’er TenneT TSO GmbH og 50Hertz Transmission GmbH har haft et ønske om at overgå fra fysiske transmissionsrettigheder (PTR) til finansielle transmissionsrettigheder (FTR) fra 1. januar 2016 på KONTEK-forbindelsen, Storebæltsforbindelsen samt forbindelsen imellem Vestdanmark og Tyskland.

Der er dog opstået usikkerheder relateret til Energinet.dk’s undtagelse for finansiel licens, samt hvilke konsekvenser det vil have for TSO’erne og markedsaktørerne, hvis FTR defineres som et finansielt instrument og rapportering under EMIR deraf skal sættes op.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.