Gå til hovedindhold

VM-finalen satte Danmark i stå

Publiceret d. 31.1.2011 11.47
Håndbold-gyseren reducerede elforbruget dramatisk

Danmark gik stort set i stå under finalen om VM i herrehåndbold søndag eftermiddag, viser tal om elforbruget fra Energinet.dk's kontrolcenter for el i Erritsø.

- Sammenlignet med en mere normal søndag var danskernes elforbrug markant lavere under håndboldfinalen, fortæller driftsingeniør Thomas Krogh, der var på vagt søndag. - Faktisk faldt forbruget med næsten 10 procent under hele finalen. Det er et exceptionelt stort fald, der langt overgår hvad der ellers er set i nyere tid.

Kurven over elforbruget søndag eftermiddag (se herunder) og aften viser også, at håndboldkampen fik en stor del af befolkningen til at udsætte aftensmaden, hvorfor der først kom gang i komfurerne efter kampen.

Klik på grafen for at hente større billede.


 

 

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.