Gå til hovedindhold

Vand i vandmagasiner sænker elprisen

Publiceret d. 9.5.2011 10.08
Stigende vandstand i de nordiske vandmagasiner medførte et generelt fald i elpriserne i Norden i april måned.

I Vestdanmark faldt den gennemsnitlige spotpris fra 41,1 øre pr. kilowatt-time i marts til 39,0 øre i april. Også i Østdanmark lå elprisen i april i gennemsnit på 39,0 øre pr. kilowatt-time mod 41,1 øre i marts.

De øvrige nordiske prisområder oplevede lignende prisfald, og de gennemsnitlige spotpriser i april i Sverige, Finland og det sydlige Norge lå alle i niveauet omkring 40,0 øre pr. kilowatt-time.

Fyldningsgraden i de nordiske vandmagasiner lå i begyndelsen af april på omkring 17 procent, hvilket var rekordlavt. I slutningen af måneden lå den på 25 procent, hvilket er samme niveau som på samme tidspunkt i 2009.

Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.