Gå til hovedindhold

Vestdanmark får mulighed for at deltage i tysk marked for primær reserver

Publiceret d. 31.3.2014 11.45
Kapaciteten på forbindelsen mellem Vestdanmark og Tyskland er udfordret. En ny aftale giver det vestdanske elmarked mulighed for at sælge primær reserver til Tyskland.

​Aktører på det vestdanske elmarked får mulighed for at sælge primære reserver, altså reserver som kraftværker mv. kan levere med kort varsel, til det tyske elnet.


Det er resultatet af et møde, som Energinet.dk og den tyske systemoperatør TenneT har med med de to landes regulatorer, Energitilsynet og Bundesnetzagentur, i Bonn.

Parterne forventer ligeledes at det nye koncept vil tillade en mindre stigning i den kapacitet, der sælges på forbindelsen via langsigtede auktioner.

Både Energinet.dk og TenneT har igennem længere tid været opmærksomme på, at der er kapacitetsproblemer på den danske-tyske grænse. Bl.a. en stigende mængde vedvarende energi presser transmissionsnettet og giver begrænsninger i, hvor meget el der kan handles og sendes frem og tilbage mellem de to lande.

Læs mere i en engelsk version af den fælles meddelelse her.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.