Gå til hovedindhold

Viborg kortvarigt uden strøm

Publiceret d. 18.4.2011 01.10
Natten til mandag den 18. april 2011 var ca. 28.500 husstande i Viborg kortvarig uden strøm i 16 minutter.
Kl. 0.23 mistede Viborg strømmen via 150 kV-forbindelsen mellem Tjele og Viborg på grund af en brand i en spole på transformerstationen i Tjele. Brandvæsnet fra Viborg fik hurtigt slukket branden, og Energinet.dk fik sammen med det regionale transmissionsselskab N1 reetableret strømmen til forbrugerne i Viborg kl. 0.39. Årsagen til branden og strømafbrydelsen kendes endnu ikke og skal nu undersøges.
Energinet.dk fik i 2017 ny hjemmeside. Alle nyheder publiceret på www.energinet.dk 2005-2016 kan læses her på hjemmesiden, men de kan mangle billeder, grafer, links mv. Nyheder fra arkivet kan derfor se anderledes ud, end da de oprindeligt blev publiceret. Vi beklager de tilfælde, hvor manglende links, grafer mv. virker meningsforstyrrende.