Gå til hovedindhold

Energinet anker Energitilsynets SK4-afgørelse

Publiceret d. 4.5.2017 14.24
Energinet.dk anker Energitilsynets afgørelse om ophævelse af reservation på 100 MW til udveksling af systemydelser på Skagerrak 4-forbindelsen mellem Danmark og Norge.
Energitilsynet offentliggjorde d. 6. april, en beslutning om ophævelse af reservationen på 100 MW til udveksling af systemydelser på Skagerrak 4-forbindelsen (SK4) fra d. 1. januar 2018.

Reservationen og udvekslingen af systemydelser er en vigtig del af den samlede samfundsøkonomiske investeringsbeslutning i Danmark og Norge om etablering af SK4 for både det norske transmissionsselskab Statnett og Energinet.

Begge selskaber har i høringssvar til udkast til afgørelsen udtrykt kritik af beslutningen og hjemmelsgrundlaget for afgørelsen.

”Afgørelsen kan have væsentlig betydning for Energinets mulighed for fremadrettet at indgå i internationale aftaler om infrastruktur og markedssamarbejde, ” siger Peter Markussen, afdelingsleder i Energinet.

På grund af sagens svage juridiske fundament, principielle karakter og potentielt vidtrækkende negative konsekvenser for Danmark ønsker Energinet.dk at få afgørelsen prøvet ved Energiklagenævnet.

Læs Energitilsynets afgørelse.