Forskrift for batterianlæg anmeldt til Energitilsynet

Ny teknisk forskrift for batterianlæg er nu tilgængelig. Der kom i løbet af høringsperioden 172 kommentarer, som er gennemgået og indarbejdet.

Store og små batterianlæg, der kan gemme strøm fra f.eks. meget blæsende perioder, til mere vindstille timer, har allerede fundet vej til det danske elnet. Og flere forventes at blive sat op i de kommende år – f.eks. store bydelsbatterianlæg og mindre husstandsbatterianlæg.

Derfor har Energinet faciliteret en arbejdsgruppe og i samarbejde med aktører i elbranchen lavet en teknisk forskrift, der fastsætter, hvordan et batterianlæg kan blive koblet til elnettet, og hvilke krav det skal opfylde.

Den tekniske forskrift TF 3.3.1. blev sendt i høring 14. februar 2017, og der kom 172 kommentarer i høringsperiode. De er nu blevet gennemgået og indarbejdet, og Energinet har anmeldt den tekniske forskrift til Sekretariatet for Energitilsynet den 23. juni 2017.

Den tekniske forskrift inkluderer en definition på de batterianlæg der omfattes, og tilsluttes det kollektive elnet, herunder også elbiler. Nødstrømsanlæg er ikke omfattet, da de ikke er installeret for at lagre og returnere energi til nettet – de er installeret for at sikre installationen, hvis nettet er nede.

Med den tekniske forskrift følger også, at batterianlæg registreres, så Energinet kan følge udviklingen og påvirkning i forhold til det kollektive elforsyningssystem.
Batterier er kun en af de lagringsmuligheder, der kan komme til at spille en rolle i fremtiden. Energinet vil arbejde videre på tekniske krav og specifikationer for en bredere definition af lagring (”storage”) i samarbejde med aktører i elbranchen.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.