Gå til hovedindhold

Nyt online magasin med historier fra energiens verden

Publiceret d. 14.11.2017 11.00
Energinet lancerer i dag den første historie i det nye online-magasin Synergi. Magasinet tilbyder grundige og letlæste historier om fremtidens energiforsyning fra Energinets ståsted midt i værdikæden.

Synergi. Grundige og letlæste historier om fremtidens energiforsyning.

Den første historie, der udkommer i dag, er en case-historie, der handler om elbiler, digitalisering og den øgede fleksibilitet på forbrugersiden, som fremtidens energiforsyning stiler krav om.

Synergi vil være et magasin, som Energinet bruger til at gå i dialog med og som vi bruger til at skabe oplysning og gennemsigtighed om den store omstilling af energisystemerne til vedvarende energi, som foregår i disse år.

Ønsker at bidrage til dialog

”I Energinet har vi både en forpligtelse til og en dyb interesse i at bidrage til dialogen og dagsordener på energiområdet”, siger Helle Larsen Andersen, kommunikationschef i Energinet, og fortsætter:

"Det gælder ikke mindst i denne tid, hvor den store omstilling af energisystemerne skal bevæge sig fra at indpasse de første 50 % af vedvarende energi til også at høste den sidste halvdel frem mod et fossilfrit energiforbrug i Danmark.”

Premierehistorie om elbiler og systemydelser

Den første historie i Synergi er en case-historie om Parker-projektet, som forsker i, hvordan eldrevne køretøjer kan lade og aflade fra elnettet på en styret måde, så mange biler kan bidrage til at skabe balance i elnettet.

Det er ambitionen, at Synergi udkommer løbende med to udvalgte historier om måneden.

Hvis det vækker din interesse, synes vi, at du skal læse historien her.