solceller ole christiansen
Støtte og afregning af solcelleanlæg er nogle af de opgaver, som Energistyrelsen overtager fra Energinet. Foto: Ole Christiansen

Energistyrelsen overtager myndighedsopgaver fra Energinet 1. januar 2018

Energistyrelsen overtager pr. 1. januar 2018 de såkaldte PSO-opgaver, bl.a. solceller og husstandsvindmøller, fra Energinet.

Når 2017 går på hæld, og kalenderen siger 2018, vil Energistyrelsen have overtaget en række myndighedsopgaver fra Energinet. Det gælder blandt andet administration af støtte til solceller, husstandsvindmøller, vindmøller og biogas, herunder afgørelser om støtte/nettoafregning, afregning af pristillæg og efterfølgende ændringer og flytninger (de såkaldte PSO-opgaver).

Hvad betyder opgaveovertagelsen for dig?

Virksomheder og enkeltpersoner, som er berørt af de nævnte opgaver, skal som udgangspunkt ikke foretage sig noget i forbindelse med overflytningen af opgavevaretagelsen.

Fremtidige henvendelser vil dog primært skulle ske til Energistyrelsen. Det kan være spørgsmål vedrørende afregning af den strøm, dit anlæg producerer, hvis du har behov for at ændre dit anlæg, eller hvis du flytter eller køber et hus med fx solcelleanlæg.

Energinet og Energistyrelsen har udsendt en meddelelse via e-boks til berørte virksomheder og enkeltpersoner.

Opgaverne bliver varetaget af Energistyrelsens Center for Energiadministration, som har hjemme på Niels Bohrs Vej 8D i Esbjerg og varetager en række andre energiadministrative opgaver. I alt huser Center for Energiadministration ca. 85 medarbejdere i Esbjerg.

 

LÆS MERE

Læs mere om, hvad overflytningen af opgaver betyder for dig på Energistyrelsens hjemmeside.

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.