EU-støtte på 36 mio. euro til to store Energinet-projekter

Europa-Kommissionen har den 25. januar bevilget 873 millioner euro fordelt på 17 europæiske energiinfrastrukturprojekter. Alle har det tilfælles, at de bidrager til at styrke solidariteten mellem Europas lande og giver et mere sammenhængende energimarked.

Viking Link, et elkabel mellem Danmark og Storbritannien, og Baltic Pipe, et forslag om at etablere en gasledning, der forbinder Danmark og Polen med de norske gasfelter, er blandt de projekter, der får penge fra EU’s Connecting Europe Facility (CEF).

Parterne bag Viking Link - Energinet og britiske National Grid - har fået bevilget op til 2,8 mio. euro. Projektet har tidligere modtaget støtte til forundersøgelser gennem CEF.

Baltic Pipe, som er et samarbejde mellem Energinet og polske GAZ-SYSTEM, modtager 33,1 mio. euro fra EU primært til sørøret i Østersøen. Parterne bag projektet forventer at ansøge om CEF-midler til de øvrige dele af projektet i løbet af 2018.

- Vi er meget glade for at modtage støtte fra EU, både fordi pengene bidrager til at styrke business casen for de to projekter, og ikke mindst fordi EU er med til at understøtte Energinets strategiske mål om at gøre Danmark til en energihub mellem Norden og Europa, siger teknisk direktør Torben Glar Nielsen, Energinet.

 

Logo

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.