Viking Link: Alle tilladelser til danske anlæg på plads

Planlægningen af den dansk-britiske elforbindelse Viking Link er nået endnu et skridt videre. Projektet har modtaget tilladelser fra Miljøstyrelsen og Energistyrelsen til de anlæg, der skal etableres på land og til søs i Danmark. Desuden har Vejen Kommunes byråd den 9. januar 2018 vedtaget et tillæg til kommuneplanen samt den endelige lokalplan for Revsing. Her skal der bygges en omformerstation, der slutter Viking Link til det eksisterende elnet og laver jævnstrøm om til vekselstrøm og omvendt.

Stationsanlægget bliver bygget på et areal på omkring 250x250 meter. Dele af stationen vil bestå af bygninger, der huser de centrale tekniske anlæg, mens andre dele vil være eltekniske anlæg, der står ude i det fri. Den maksimale højde på bygningerne vil være 24 meter. Desuden vil der blive etableret adgangsveje, p-pladser og et regnvandsbassin. Afskærmende beplantning er med til at indpasse stationen mest muligt til omgivelserne.

”Vi har gennem hele forløbet været i dialog med de involverede kommuner, naboer til omformerstationen og lodsejere, der skal lægge jord til kablerne, og dette ønsker vi også at fortsætte med i den kommende tid, hvor vi skal i gang med at planlægge linjeføringen i detaljer og træffe aftaler med lodsejerne”, siger Energinets projektleder for Viking Link, Søren Damsgaard Mikkelsen.

Før der indgås aftaler med de lodsejere, som bliver berørt af det ca. 77 km lange kabel mellem Blåbjerg og Revsing, vil Energinet invitere de berørte lodsejere til informationsmøder i foråret 2018.

Også i Holland, hvis farvand det 620 km lange søkabel går igennem, er ansøgningen blevet godkendt af myndighederne. De tyske og britiske myndigheder forventes at komme med en tilbagemelding i løbet af februar og marts i år.

Energinet og National Grid forventer at træffe den endelige beslutning om projektets realisering i marts 2018.

Fakta om Viking Link

Viking Link er en planlagt elforbindelse mellem Danmark og Storbritannien. Projektet er et samarbejde mellem Energinet, som ejer og driver det overordnede el- og naturgasnet i Danmark, og britiske National Grid. Planen er, at der skal lægges omkring 770 km kabel til lands og til vands.

Kontakt

Abonner på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.