Energinet indgår samarbejdsaftale med IOTA Foundation om Internet of Things.

Et mere fleksibelt elsystem er et af de afgørende midler til en succesfuld og effektiv grøn omstilling. Forbrugerne kan for eksempel spille med ved at lade husets elektriske varmepumpe køre, når det blæser eller sælgr strøm fra batteriet i elbilen, når den alligevel holder i garagen.

Men for at gøre sådan et system smidigt og enkelt at bruge, er det nødvendigt, at forbrugere nemt, sikkert, og billigt kan dele informationer med el-leverandører og andre aktører på markedet.

Derfor indgår Energinet en ny samarbejdsaftale med fokus på dette.  

Energinet har allerede indgået i forskellige samarbejder på området, og nu indgås altså et samarbejde med den tyske not-for-profit fond, IOTA Foundation, der arbejder på at udvikle et open source system, der er målrettet Internet of Things med fokus på energisystemer.

 

- På vores rejse mod et digitaliseret grønt energisystem ved vi, at vi er nødt til at bygge en bro mellem elsystemerne og den nye smarte teknologi, der bliver indført i både virksomheder og private hjem, udtaler André Bryde Alnor, Markedsudvikler, Energinet.

 

Læs engelsk artikel om samarbejdet på IOTA’s hjemmeside her

 

Abonnér på nyheder

Modtag besked direkte i din i indbakke, når der er nyt.